Протягом тижня з 12 по 16 березня у закладі проходив тиждень математики.

А почалося усе з понеділка…

З чого повинен розпочинатися кожен наш день? Звичайно ж,  із зарядки. Тому, згадавши вислів «Математика – гімнастика розуму» (А. Суворов, відомий полководець, що за все життя не зазнав жодної поразки, 18 ст.), розпочали із математичних фізхвилинок під час  уроків.

Девізом наступного дня були слова Ж. Фарба: «Математика – дивовижна вчителька в мистецтві спрямовувати думки, наводити порядок там, де вони не впорядковані, викорчовувати безглуздя, фільтрувати брудне і наводити ясність». Учні 5-х класів та 10 клас стали активними учасниками  математичного квесту «Ключі від форту «Математика» (вчителі Бондаренко Н.Ю. та Козирева О.А.).

У середу відбулося святкування Дня народження числа . Члени математичного гуртка «Цікава математика», керівником якого є учитель Н.М. Коломиза, підготували та провели цікаве святкове дійство: креативно презентували математичну константу, розповіли, що ж символізує число , переглянули відеоролик про нескінченність константи, дізналися про календарні дати числа та стали активними учасниками вікторини «Усе, що починається з ПІ…», а потім виконували практичні завдання та гралися з таким серйозним числом . Насамкінець попили чаю з капкейками із зображенням цієї математичної константи та запалили іменинну свічечку на тортику – усе для тебе ЧИСЛО

У четвер юні математики взяли участь у математичному конкурсі «Кенгуру» (тож чекаємо гарних результатів!)

Д. Гільберт якось сказав: «У величезному саду геометрії кожен може підібрати собі букет за смаком». Тому протягом тижня у закладі проходив конкурс «Математична картинка», а  в п’ятницю відбулось нагородження: у номінації «Математичний малюнок» перемогу здобули Ірина Сєрозєєва (І-М курс), Владислав Борс (9-Бклас), Карина Юрченко (7-Аклас); у номінації «Математична поробка» переміг Максим Гладиш (9-Бклас); у номінації «Математична графіка» – найкращими були Вікторія Сизова (9-Б клас) та Кароліна Савчук (9-Б клас).

Для підтвердження слів С. Ковалевської «Серед усіх наук, які відкривають шлях до пізнання законів природи, найкращою є математика» в закладі відбулися: літературно-математичний вернісаж «Квітуча Умань славить Україну», інтегрований урок з геометрії  та української літератури у 7 класі на тему: «Цифри та факти з життя І.Франка в розв’язуванні рівнобедрених трикутників» (учителі математики Н.М. Коломиза та української мови К.І. Приходькіна), інтегрований позакласний захід з математики і мистецтва у ІІ-М курсі на тему «Числа Фібоначчі» (учителі математики Р.В. Осадча  та мистецтва О.О. Діденко), ділова гра «Геодезисти» на тему «Подібність трикутників»  (учитель математики Л.Г. Ковтун).

А на завершення тижня учні всіх 27 класів закладу взяли участь у створенні спільного вислову. Кожен клас отримав задачу, розв’язавши яку, отримали певне число, що означало положення певної букви на спільному координатному промені. І ось наш вислів: «Лідерство – це вища математика!»

Р.В. Осадча – керівник м/о учителів математики «Лідера» 

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь