Декада іноземних мов

Цікавою та змістовною видалась цього року декада іноземних мов, що пройшла  в ліцеї «Лідер» у лютому 2018 року.

Приурочена до свята Святого Валентина, вона розпочалася  з конкурсу на найкращу валентинку: «На крилах креативу – у світ краси та ніжності» (організатори – учителі англійської мови Тетяна Ярмиш та Наталія Реез ).

Зі святом любові та днем Святого Валентина була пов’язана  і низка відкритих уроків, які підготували та провели учителі іноземної мови:

Шевченко Л.В. –  «Зимові розваги та свято закоханих»  – 4-Б клас.

Реез Н.О. та Береговенко Т.В.  – «I love you so… somuch» (інтегрований урок української та англійської мови) – II-Б курс

Кисленко Т.Г. – «День Валентина» (комбінований урок) –  5-Б клас.

Кабінети вчителів та коридори були прикрашені святковими листівками, побажаннями та мотивуючими висловами.

Для учнів 7-А класу в цей день було проведено конкурс-гру «День Святого Валентина» (Шевченко Л.В.), під час якої учні не лише дізналися історію виникнення цього свята, але й  позмагалися в знанні англійських звичаїв та традицій, отримали масу позитивних емоцій та вражень.

Цього ж тижня серед учнів 5-Б та 6-Б класів пройшов турнір з настільних дидактичних ігор англійською мовою, який провела учитель англійської мови Роговець О.І., вона заохотила найдосвідченіших  знавців продемонструвати свої знання з англійської в запеклій боротьбі з суперником.

Учні молодших класів відзначили день Святого Валентина веселою музичною перервою, організованою Жаріною І.А.. Учні  2-А, 4-Б та 3-Б класів зі своїми вчителями співали та навіть інсценізували традиційні для цього свята пісні: «Heart Song», «Valentines»та «My Bonnie».

Сповненим емоцій та азарту запам’ятається учням 3-А, 3-Б та 3-В класів конкурс-квест «Smart Break», проведений учителями Рибаченко О.В., Кисленко Т.Г. та Жаріною І.А.  Учасники команд, пройшовши три етапи випробувань, розв’язавши безліч складних завдань, виявивши командний дух та неабияку жагу до перемоги, продемонстрували дійсно чудові знання  з англійської мови  й нестримне бажання їх удосконалювати.

  •  І місце виборола команда 3-А класу – «GummyBears»
  •  ІІ місце посіла команда 3-Б – «AngryBirds»
  •  ІІІ місце –  команда 3-В класу – «Trolls».

Учителі кафедри провели цікаві уроки-змагання, конкурси, вікторини, інтегрований урок англійської мови та інформатики  «Storytelling». Та й самі школярі були активними учасниками та співорганізаторами запланованих заходів. Так, під час проведення декади,  творча група, що складалася з учителів Рибаченко О.В., Жаріної І.А., Роговець О.І. , учнів 11 класу  та 6-Б класу, долучилися до участі в проекті GOCAMP, зняли  рекламний відеоролик та подали заявку на запрошення в «Лідер» іноземного волонтера для роботи в літньому мовному таборі.

Не стояли осторонь й знавці німецької мови: переможниця цьогорічного конкурсу «Учитель року» Ксенія Самчук та її учениця Марія Бойко принесли  «Лідеру» ще одну перемогу – І місце в конкурсі читців німецької поезії Генріха Гейне.

Доречним доповненням до декади іноземних мов було проведення Всеукраїнського конкурсу знавців англійської  мови «Пазл», який відбувся в «Лідері» 20 лютого. У ньому взяли участь більше 80 учнів з різних класів, а це добрий знак і показник захоплення дітей іноземною мовою!

Усе ж таки, яка гарна і корисна справа – вивчати іноземну мову! Недаремно сказав Антон Чехов свою відому фразу, що стала крилатою: «Скільки мов я знаю – стільки разів я людина!»

Тож вивчаймо іноземні мови, захоплюймося їхньою красою та величчю, адже в житті, як на довгій ниві, усе згодиться!

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь