27.02.2018 року в НВК «Лідер» відбувся семінар-практикум соціальних педагогів шкіл міста, який провела соціальний педагог Валентина Василівна Коваленко. Темою семінару було вивчення питання збереження емоційного здоров’я учасників освітнього процесу.
У ході семінару його учасники під час виконання тренінгових вправ малювали дерево, яке символізує їхню роботу на початку робочого дня, у кінці робочого дня і в кінці тижня. У результаті обговорення цієї вправи соціологи відповіли на питання: від чого ми вигораємо на роботі. Це і часовий цейтнот, і спілкування в системі «людина – людина», і 6-7 уроків щодня, і великий бум паперової роботи.
У ході виконання вправи «Знайди позитив» ( техніка швидкої антистресової допомоги), учасники заняття проговорювали будь-яку несприятливу ситуацію в роботі та поглянули на неї з іншого боку і шукали позитив за таким алгоритмом:
«Склалась ситуація і тепер …»
«Зате …»
«Могло бути гірше …!»
«Не дуже той і хотілось, тому що ….»
«Здорово, бо тепер…!»
Вправа «рівень щастя» примусила учасників задуматися над питанням: За що ви вдячні долі в цей момент?
Сподобалися їм і філософські притчі про життя, які є скарбничкою життєвого досвіду поколінь, а їхня мудрість є актуальною і дотепер.
Під час перегляду презентацій про цінність часу учасники семінару відмітили, що час – це життя, і ми маємо цінувати кожну його мить.
Ю. С. Волошина- завідувач центру практичної психології і соціальної роботи, поділилася досвідом роботи з батьками, надавши практичні рекомендації та цікаві матеріали для роботи з батьками учнів.
Учасники семінару відмітили його актуальність, подякували за практичні розробки, які пообіцяли використовувати і в своїй роботі.


Залишити відповідь