Учні НВК “Лідер” у березні  взяли участь у всеукраїнській імітаційній грі #М18 й обирали Президента України.
Вибори М18 відбуваються в рамках Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання президентських виборів «Я обираю Президента України!».
Діти і молодь, молодші 18 років (М18) ще не мають права виборчого голосу, але це не означає, що в них немає власної думки. Вони вже є громадянами України!
Головна мета проекту з громадянської освіти і політичної просвіти «М18 – ми можемо більше!» – виховання демократичного громадянства в дітей і молоді, формування критичного мислення, прояв активної громадянської позиції і спроможності свідомо й відповідально робити свій вибір у житті. Саме тому ми впроваджуємо в Україні Вибори для дітей і молоді, молодших 18 років – М18!
Головна особливість виборів «Я обираю Президента України!» в тому, що діти і молодь свій вибір робитимуть не за іменем кандидата в Президенти. Дітям пропонується зробити свій вибір орієнтуючись на зміст передвиборчих програм кандидатів у Президенти і обрати ту, що найбільше відповідає власним переконанням. Імена кандидатів у Президенти приховані за літерами (Кандидат А, Кандидат Б тощо).
Нашою метою є привернення уваги дітей і молоді до суспільного життя, процесу свідомого вибору влади, долання стереотипів щодо політичної діяльності і, як підсумок, – формування громадянських та соціальних компетентностей. Наголошуємо, що це не політизація школи, а виховання активного та дієвого громадянина.
Всеукраїнська імітаційна гра «Я обираю Президента України!» проводиться в рамках проекту з громадянської освіти та політичної просвіти дітей і молоді «М18 – Ми можемо більше!» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці низки громадських організацій та закладів освіти України.
взяли 


Залишити відповідь