25 жовтня 2018 р. – практично рівно за рік до виборів до Верховної Ради України НВК «Лідер» було проведено Всеукраїнську імітаційну гру «Партія моєї мрії» і запитано у дітей та молоді, молодших 18 років (М18), а якби вибори були сьогодні, за яку політичну силу віддали б свій голос М18?

Головна особливість виборів «Партія моєї мрії» в тому, що діти і молодь свій вибір робили не за назвою партії чи іменем її лідера. Назви партій були приховані за літерами ( партія А, партія Б тощо). Дітям пропонувалося зробити свій вибір, орієнтуючись на зміст передвиборчих партійних програм, і обрати ту, що найбільше відповідала власним переконанням. Все це для того, щоб зрозуміти сутність демократії, виборчого процесу та навчитися аналізувати політичні програми.

Всеукраїнська імітаційна гра «Партія моєї мрії» проводиться в рамках міжнародного проекту «За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці низки громадських організацій та закладів освіти. Наголошуємо, що це не політезація школи, а виховання активного та дієвого громадянина.

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь