В рамках екологічного проекту учні гуртка “Цікава математика” разом із вчителями старшої школи НВК “Лідер” підготували та провели інтегрований урок на тему “Ми всі господарі природи, тож бережемо її вроду” для 2-А класу. 
Приходькіна К. І. провела з дітьми дидактичну гру “Аби природа вміла говорити”, продекламувала вірші М. Рильського, ознайомивши слухачів із його творчістю, яку вони будуть вивчати у старшій школі; познайомила із Червоною книгою України та довела необхідність збереження природи. Діти переглянули відеокліп “Крик Землі” і усвідомили проблему забруднення навколишнього середовища.
Учитель зарубіжної літератури Битько Ю.В. ознайомила дітлахів із казковими героями, в яких перевтілились гуртківці. Пеппі Довга Панчоха, Незнайка, Оля і Яло з Королівства кривих дзеркал, поштар Пєчкін у віршованій формі під дивовижні голоси лісових мешканців познайомили другокласників із чудовим світом природи. Вчитель провела вікторину “Що дає вам природа?”. Діти були зацікавленими та активно давали відповіді.
Разом із вчителем математики Коломизою Н.М. учні відгадували загадки про тваринок та розв’язквали задачі, відгадками яких були факти із життя мешканців лісу. Гуртківці продемонстрували свої математичні знання перед другокласниками та розповіли цікаві цифри із життя тварин.
Цікавинкою уроку стала демонстрація виробів із старих речей, яку провела Волошун Н.В.. Дітки із задоволенням роздивлялися обкладинки для щоденників, сумочки для маленьких модниць, органайзери для канцтоварів та вироби із газет.
Під час уроку було проведено багато рухливих ігор на екологічну тему. Другокласники почули про результати акції по збору каштанів,у якій вони взяли участь, зрозуміли користь каштанів у переробці їх на ліки. Їжачок приніс у подарунок дітлахам смачних звіряток, листочки-пам’ятки, казкові медальки за активність у проведеній акції.
Урок пройшов чудово, учні 2-А класу показали гарні знання з математики і читання. Висловлюємо велику подяку Артеменко С.Ю. за гостинність та організацію школярів. Гурківці разом із вчителями старшої школи подарували другокласникам оригінальну власноруч зроблену обкладинку для класного журналу. Щиро вдячні дітям, батькам і вчителям за налагоджену співпрацю! 

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь