26-27 жовтня 2018 року учителі ліцею “ЛІДЕР”  Марія Сергіївна Волошина, Олена Олексіївна Діденко та Раїса Володимирівна Осадча взяли участь у відбірковому етапі  ІІ Всеукраїнського фестивалю «Science on Stage» (“Наука на сцені”), що відбувся в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна.

«Наука на сцені» – це одна із найбільших міжнародних асоціацій учителів STEM-освіти. Це платформа для обміну інноваційними ідеями, головне гасло якої: «From teachers to teachers» (від вчителів для вчителів). Цьогоріч у фестивалі–конкурсі взяли участь 72 учасника із 29 міст та містечок України.

Основна ідея проекту – ознайомлення із передовим міжнародним досвідом учителів з предметів природничо-математичного циклу: фізика, математика, біологія, екологія, хімія, інформатика, інженерно-технічні дисципліни та природознавство; обмін найбільш вдалими і практично застосовуваними ідеями, інноваціями та методами навчання для поліпшення викладання природничо-математичного циклу та мотивації учнів обирати STEM-професії. на конкурсі були широко представлені проекти, які розвинуто в співпраці школи, виробництва та університетів, які стосуються соціо-економічної, гендерної та культурної рівності, в яких застосовують науку для дослідження навколишнього середовища, здоров’я людини та сталого розвитку та ін.

Всі учасники представляли свої проекти та цікаві експерименти для оцінювання та відбору міжнародним журі у наступних формах-категоріях: на стендах виставки-ярмарку, що є головним елементом фестивалю, та  на студіях (інтерактивні практичні студії).

У роботі журі брали участь гості з Європи: професор Федеріко Аддреолетті (Італія), доктор Девід Фітонбі (Великобританія), мр. Льюіс Квінн (США), а також  науковці та викладачі Харкова.

Наші вчителі представили роботу «Міжтрандисциплінарний курс «Незвичайний погляд на звичайні речі. Мистецтво, геометрія та енергоефективність куполів» ,у якій показали комплексне дослідження куполобудування із мистецького, геометричного та енергозберігаючого боку. Робота викликала неабиякий інтерес у інщих учасників конкурсу а також у окремих членів журі. І незважаючи на те, що переможцями конкурсу ми не стали, проте наш проект удостоєний окремої похвали та визнаний одним із кращих серед інших робіт учасників фестивалю.

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь