З 3 вересня по 28 вересня 2018 року в рамках проведення місячника “Увага! Діти на дорозі”  у НВК «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер» проводилися   профілактичні заходи, головною метою яких є збереження життя і здоров’я дітей.

Для учнів 1-х класів проведено інтерактивне заняття  «Знати добре всі повинні – руху правила єдині!», під час якого спочатку діти по групах складали пазли – види  транспорту. Потім всі обрали для себе транспорт, зручненько всілися, пристебнули ремені безпеки та помандрували разом з героями мультика Лукомор’я Пікчерс на уявні  вулиці нашого міста, де зустріли живий пішохідний перехід, познайомилися зі Світлофором та іншими важливими дорожніми знаками.  Далі вони вирушили на порятунок однолітка Сашка, який нехтував правилами дорожнього руху і пояснили йому до чого могла б привести така його недбала поведінка на дорозі. Закріпили набуті знання під час руханки та пограли в гру «Так чи ні». Після такого заняття свої враження про  потрібність  та неухильне виконання  правил дорожнього руху діти передали у малюнках, з яких сформовано виставку у коридорі школи.

Представники об’єднання ЗМІ розробили та розповсюдили серед батьків та дітей Пам’ятки з правил дорожнього руху.  А загін юних інспекторів руху, що працює на базі І-М курсу підготував та показав для всіх учнів початкових класів  театралізовану виставу «Урок інспектора Петренка». Смішна історія, яка трапилася на дорозі з Бабою Ягою та Каченятами, показала малюкам знову ж таки необхідність застосовувати на практиці вивчені правила дорожнього руху, щоб уберегти себе та оточуючих від негараздів. Після вистави наші казкові герої провели для першачків  практичне заняття на перехресті нашого міста. Ще раз пригадали правила переходу проїжджої частини, особливу увагу звернули на користування гаджетами під час переходу дороги, на рух транспортних засобів,  відпрацювали колективний перехід дороги.

І завершили свою роботу ЮІРівці вуличною акцією.  Роздали інформаційні листівки для водіїв  та пішоходів, закликаючи всіх неухильно дотримуватися правил дорожнього руху і бути взаємно ввічливими.

Водії, ми – діти Сміли,

Вас сьогодні закликаєм:

За кермом їдьте уміло!

Будьте ввічливі навзвєм!

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь