8 травня Україна і світ відзначають День пам’яті та примирення. У цей день працівники дитячої міської бібліотеки організували для учнів 4-Б та 5-А класів НВК «Лідер» зустріч з ветеранами Другої Світової війни, почесними громадянами нашого міста Федором Михайловичем Бехом та Кізюном Миколою Васильовичем.

Учні уважно слухали розповіді ветеранів – учасників тих історичних подій, дізнавалися про страшні і трагічні події війни, які назавжди залишилися в їхній пам’яті, згадали про дух патріотизму, який вів  солдатів і офіцерів до перемоги…..

Особливо зацікавила школярів розповідь легендарного ветерана м. Сміли  Федора Михайловича Беха  про закінчення ним війни 9 травня 1945 року в Берліні; у той пам’ятний день на стіні рейхстагу він залишив свій підпис: «Тут був Федір БЕХ!» разом зі своїми бойовими побратимами.
Школярі щиро подякували гостям за цікаву розповідь, проникливо продекламували вірші, у яких  висловили ветеранам свою повагу та вдячність за мирне небо….. Вихованці Смілянської ДШМ Хлівна Аліна та Харченко Анна, які навчаються в ліцеї,  презентували пісні.

Приємною несподіванкою для всіх учасників заходу став візит народного депутата України Сергія Рудика, який знайшов час завітати до бібліотеки разом зі своїм помічником Лідією Зайвою. Сергій Ярославович привітав шанованих ветеранів з прийдешнім святом – Днем Перемоги (73-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні). Він висловив свою подяку ветеранам та побажав міцного здоров’я, бадьорості, довголіття, родинного затишку й добробуту…

Усі учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто загинув у Другої Світової війні, хвилиною мовчання  та побажали  мирного неба нашій рідній Україні. Адже  наш обов’язок  – бути гідними подвигу героїв. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній землі.

Категорії: Робота бібліотеки

Залишити відповідь