18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею
людьми, започаткований Європарламентом у 2007 році. Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії.
“Людина – не товар! Цінність людського життя – не предмет торгівлі!” – саме під таким гаслом пройшов сьогодні навчальний день у “Лідері”.

Щоб привернути увагу, розповісти про ризики, на які наражаються
українці, у 5-В та 7-А класах соціальним педагогом Світланою Олексіївною Тертій проведено години спілкування «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно».


З учнями ІІІ-і курсу була проведена година спілкування на тему: “Торгівля людьми і експлуатація – порушення прав людини”, яку провела практичний психолог Ліна Олександрівна Танцюра. Учні переглянули відео “Що таке торгівля людьми?”, дізналися про причини, етапи, форми торгівлі людьми, небезпечні наслідки цього протиправного соціального явища у сучасному суспільстві.



Для учнів ІІІ-Ф курсу відбулася година спілкування на тему: «Не стань жертвою торгівлі людьми». Соціальний педагог Світлана Олексіївна Тертій ознайомила старшокласників з проблемою торгівлі людьми, основними способами втягнення дітей в торгівлю людьми, як уникнути цієї проблеми.
Старшокласники звернули увагу на актуальні дані по торгівлі українцями; поточні загрози, пов’язані з торгівлею людьми, і про те,що робити, якщо потрапив у біду.
Мета заходів – підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища.