Твоє здоров’я в твоїх руках

Щоб життя грало яскравими барвами, а всередині вирувало бажання вчитися, творити, сміятися й здійснювати мрії, потрібно бути здоровим. Тому що за здоровою молоддю — майбутнє України.

Бібліотечні працівники Смілянського ліцею «Лідер» (Олена Плотнікова, Ірина Рак) активно долучилися до проведення Тижня фізкультури та спорту, який проходив в навчально-виховному закладі з 6 по 10 вересня.

До Дня фізкультури та спорту у шкільній бібліотеці була організована тематична виставка «Спорт загартовує».

З метою формування в учнів ціннісного ставлення до власного здоров’я та здоров’я інших людей; виховування в них моральних почуттів та духовних цінностей; для учнів 4-А (класний керівник С. Григор) та 4-Б (класний керівник І. Стеценко) в актовій залі школи було проведено ток-шоу «Твоє здоров’я в твоїх руках». Серед запрошених були також учні 2-А та 7-А класів.

Головним гостем та учасником шоу був наш земляк Олександр Мотузенко, відомий український веслувальник, срібний призер ХХІV Олімпійських ігор у Сеулі (1988).

В ході ток-шоу учасники (Аліса Крамаренко (4-А), Злата Панасюк (4-А), Андрій Прозор (4-А), Максим Пономарьов (4-Б) висловили власні позиції щодо чинників, які впливають на здоров’я людини.

Такі форми роботи як «Фольклорний калейдоскоп», «Спортивна веселинка», «Історичний екскурс на батьківщину Олімпійських ігор», вікторина «Чи уважний ти?» активізували інтерес та пізнавальні здібності гостей та учасників шоу. Юні спортсмени продемонстрували свої вміння та навички з баскетболу (Михайло Пархоменко, Арсеній Кулініченко, 4-А), карате (Андрій Прозоров, Максим Мінаєв, Славік Кірієнко, 4-А), кудо (Назар Романенко, 4-Б), футболу (Максим Халюков, Віктор Забожан, Єгор Кутовий, 4-Б), художньої гімнастики (Ніка Запетрук, 4-А).

Олександр Мотузенко розповів про те, як спорт змінив його життя, показав свої нагороди, висловив побажання для тих, хто вже займається спортом.

Між учасниками та гостями шоу відбувся щирий діалог.

На завершення свята найактивнішим учасникам заходу спортсмен вручив подарунки від спортивної школи «Олімп», директором якої він являється.

Категорії: Спорт