29 січня – День визволення м.Сміли і Смілянського району від фашистських загарбників. У цей  день ми згадуємо всіх, чиї життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Тому всі виховні години цього дня в НВК «Лідер» були приурочені саме цій славетній події.

Велику підготовчу роботу щодо відзначення цієї дати провели бібліотекарі «Лідера». Так О.В. Плотнікова провела цікавий та зворушливий захід разом з учнями 7-А класу (класний керівник – І.О. Яковлєва) – «Історична подорож. Велика Перемога маленького міста», а І.І. Рак разом із заступником директора з виховної роботи С.І. Лісовою та учнями 6-В класу відвідали міський краєзнавчий музей, де доторкнулися до сторінок історії нашого міста періоду окупації. Діти немов заворожені вслухалися у кожне слово працівника музею, голови громадської організації «Пошук. Сміла» Андрія Іванова. Цікава розповідь, уміння тримати аудиторію, безліч фактажу – усе це дало можливість відчути по-іншому усе те, що нібито й знаєш, але, як виявляється, не знаєш зовсім.

Для класних керівників бібліотекарі підготували корисну бліц-інформацію «Хроніка Смілянщини» та організували виставку «Історія великого подвигу».

Корисною та незабутньою для учнів І-Б та І-Ф курсів стала зустріч все з тим же Андрієм Івановим, який завітав цього дня  до лідерців. Цього разу його розповідь була ще більш насиченою, адже перед ним сиділи досить свідомі діти, які переймалися усім сказаним та вслухалися у кожне слово. Невже усе це відбувалося у нашій маленькій Смілі?..

І незважаючи на те, що від тієї страшної війни нас відділяє вже більше, ніж  півстоліття, ми, молоді, повинні бути вдячні тим, кому завдячуємо своїм сьогоденням, та тим, хто загинув за наше майбутнє.

 

Категорії: Освітній процес

Залишити відповідь