«Україна – у кожному серці»,- з таких слів почався урок пам’яті, який провели для учнів 4-А та 5–Б класів ( класні керівники О.В.Литвин та Ю.В. Битько) НВК «Лідер» працівники Центральної бібліотеки для дітей .
21 листопада відзначають День Гідності та Свободи, встановлений із метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, віддання належної шани патріотизму й мужності громадян.
Бібліотекарі розповіли школярам про ті трагічні події, що сколихнули всю Україну. На зустріч із учнями прийшли активні учасники Євромайдану Михайло Семагін, Олександр Галущенко, Микола Липовий.
«Ми – вічні революціонери. Ми повинні будувати свою державу, творити своє майбутнє», – говорить Микола Липовий. Активісти закликали дітей бути гідними своїх предків, любити рідну землю, шанувати рідну мову, виростати патріотами. Наразі активісти Євромайдану продовжують боротьбу за безпечне та гідне життя українців. Вони є активними учасниками смілянського протесту.
На знак вдячності героям школярі підготували поетичні виступи. Учениця
4-А класу Софія Артеменко виконала пісню «Боже, Україну збережи». Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час революційних подій на Майдані.
Цей урок став важливим кроком для виховання патріотизму маленьких школярів, адже зустрічі та живе спілкування, спогад про загиблих героїв, про важливі події з новітньої історії України назавжди залишаються в серці кожного, вчать не бути байдужими, завжди відстоювати ідеали свободи гідності та відданості Батьківщині.


Залишити відповідь