Під час осінніх канікул учні І- М курсу із задоволенням  відвідали Корсунь-Шевченківський та Стеблів. День видався погожим та насиченим на емоції.

Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник,  створений на базі реорганізованого Музею історії Корсунь-Шевченківської битви не залишив жодного байдужого. Діти дізналися, що його площа охоплює території історико-культурного та природно-заповідного фонду міста Корсуня-Шевченківського, селища міського типу Стеблів, сіл Квітки та Виграїв, що  під музей було віддано колишній палац відомих князів Лопухіних-Демидових на острові Коцюбинського. У музеї, разом з екскурсоводом, першокурсники поринули в історію, у роки Другої світової війни, так як тут зібрано та експонується дуже багато матеріалів, які розповідають про початок Другої світової війни (агресія Німеччини та СРСР проти Польщі, напад Німеччини на Радянський Союз та ін.) та предмети, віднайдені під час перепоховань німецьких військових; експонати, які розповідають про окупаційний режим на Корсунщині, про рух Опору, про звільнення Лівобережжя;  про форсування Дніпра, початок звільнення Правобережжя і початок Корсунь-Шевченківської наступальної операції. Найбільше інформації зібрано саме про хід Корсунь-Шевченківської операції щодо оточення і знищення Червоною армією німецьких угруповань, про остаточне звільнення України, Східної Європи, про капітуляцію Німеччини та Парад Перемоги. Найбільше враження  на лідерців справила панорама «Корсунь-Шевченківська битва 1944 р.», яка займає цілу залу музею. Не менш цікавими були експонати справжньої військової техніки, що стоять під відкритим небом.

У цій екскурсії поєдналися цікаві історичні, правда дещо сумні, але  в той же час і радісні сторінки нашої історії . А приємні хвилини прогулянки чудовим парком Янталка дали можливість помріяти, помилуватися красою. Діти укотре переконалися,  наскільки багата та славетна наша Черкащина невмирущими подвигами, а чарівна осінь додала цій подорожі свого шарму!

bdr

bdr

bmd

bty

bty

bdr

bty

bty

bty

bdr

bty

bdr

bty

bty

bty

bdr

Категорії: Екскурсії

Залишити відповідь