Продовжуючи традицію 2017 року, ліцеїсти «Лідеру», завершили шевченкіану флеш – мобом «Кобзарева струна не вмирає».
Організатори заходу вчитель української мови та літератури Приходькіна К.І. та завідувач бібліотеки Плотнікова О.В. мали на меті популяризувати творчість Т.Г. Шевченка, допомогти учням різних вікових категорій усвідомити актуальність поезії Кобзаря в наш час, розвивати декламаторські та творчі здібності школярів, виховувати патріотичні почуття на творах поета, а головне – сприяти зміцненню дружніх стосунків учнів різного віку.
Ведучі заходу Яна Маловічко (7Б) та Нікіта Бессараб (7Б) провели гостей життєвими стежками Великого Кобзаря. Учениця 3А класу Софія Артеменко декламувала вірш Т. Шевченка «На панщині пшеницю жала…» у формі поетично-акапельної композиції.
Учні 5-Б та 7-Б класів читали уривки творів Т. Шевченка за абеткою. Пізнавальний ефект заходу було поглиблено відео презентаціями «Реве та стогне Дніпр широкий…», «Біографія Шевченка».
Гостями свята були учні 5-В класу з класним керівником Бондаренко Н.Ю. та керівник дитячої студії «Я+ТИ» Аністратенко О.Л., яка представила творчу роботу учасників студії «Думи про Тараса».
Плотнікова О.В. зробила огляд подарункових видань творів Т.Г. Шевченка, які є у бібліотеці навчального закладу, та зробила акцент на тому, що поезія Великого Кобзаря не втратила свого значення і сьогодні.

Категорії: Робота бібліотеки

Залишити відповідь